جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی

به طور کلی بینی ها را از نظر ساختار و ظاهر به دو دسته بینی های گوشتی و بینی های استخوانی تقسیم بندی می کنند. هر نوع بینی ویژگی های خاص خود را دارد و در جراحی با تکنیک های مختص خود انجام می شود. در این مقاله می توانید ویژگی ها و تمایزات جراحی بینی استخوانی و نحوه جراحی بینی استخوانی و عوارض و نکات جانبی ان را مشاهده نمایید.

ویژگی های بینی استخوانی

بینی های استخوانی همانطور که از نامشان پیداست دارای استخوان مشخص و غضروف زیادی هستند. بینی های استخوانی اغلب دارای قوز برجسته هستند و بعضا حالت عقابی پیدا می کنند. در واقع مهم ترین دلیلی که برای انجام جراحی بینی استخوانی بیان می شود برداشتن قوز آن است.

بینی های استخوانی بر خلاف بینی های گوشتی دارای پوست نازک تری هستند و این در جراحی بینی استخوانی تاثیر مثبتی دارد. اما به دلیل استحکام بالای استخوان تیغه بینی در بینی های استخوانی انجام جراحی دشواری های خود را نیز دارد. در ادامه می توانید مقاله جراحی قوز بینی را مطالعه نمایید.

نحوه جراحی بینی استخوانی

در جراحی بینی استخوانی جراح، بینی را از نواحی مشخصی برش می دهد تا دسترسی کاملی به استخوان تیغه بینی پیدا کند. سپس تغییرات لازم را درتیغه و پره های بین ایجاد می کند. جراحی بینی می تواند به دو شکل جراحی باز و جراحی بسته انجام شود. بر اساس آناتومی بینی فرد و تغییراتی که مد نظر دارد روش جراحی با کمک بهترین جراح بینی استخوانی انتخاب می شود.

جراحی بینی باز

روش متداول جراحی بینی که در آن جراح می تواند تغییرات گسترده تری در بینی ایجاد نماید جراحی بینی باز است. در این جراحی بینی ازقسمت پایین آن برش خورده و سپس تغییرات لازم بر روی بخش های مختلف بینی اعمال می شود. در این روش دقت جراحی نیز بیشتر است و جراح می تواند تغییرات دلخواه را در همه بخش های بینی ایجاد نماید و محدودیتی ندارد.


جراحی بینی بسته

در جراحی بسته بینی برش مشخصی در ظاهر بینی ایجاد نمی شود. در این روش برش های لازم برای انجام جراحی داخل سوراخ های بینی ایجاد می شود. در جراحی بینی به روش بسته محدودیت های بیشتری وجود دارد و نمی توان همه انواع بینی را با کمک جراحی بینی بسته انجام داد. این جراحی به علت اعمال تغییرات کمتر در تیغه و ساختار کلی بینی دوران نقاهت و کبودی کوتاه تری نیز دارد. تورم بینی بعد از جراحی بینی بسته کم تر است و بینی سریع تر فرم اصلی خود را می گیرد.

برای انجام جراحی بر روی بینی استخوانی نمی توان به طور مشخص گفت کدام روش جراحی مناسب تر است . معمولا جراح خود با توجه به آناتومی بینی مراجعه کننده و فرم دلخواه ایشان روش جراحی را انتخاب می نماید.

امروزه متاسفانه تبلیغات واهی روش های ناکارآمدی را برای انجام جراحی بینی توصیه میکنند  یکی از این روش ها جراحی بینی استخوانی با لیزر است که هیچ تاثیری ندارد. برای رفع ایراد های بینی جراحی بینی روش مناسب و دائمی است که می توان از آن بهره گرفت.

مراقبت های بعد از جراحی

پس از جراحی بینی استخوانی لازم است تا حدود 10 روز یا بیشتر استراحت نمایید و از انجام فعالیت های سخت بپرهیزید. هر چند امروزه میزان کبودی صورت بعد از جراحی بسیار کم تر است ، اما می توانید برای کاهش تورم و کبودی صورت خود از کمپرس یخ استفاده نمایید.

همچنین به منظور پیشگیری از تورم بیشتر بینی از مصرف غذا های پر نمک و پر ادویه بپرهیزید. مصرف الکل و سیگار نیز در دوارن نقاهت ممنوع می باشد چرا که باعث کاهش سرعت بهبودی بعد از جراحی می شود.

در هنگام خواب سر خود را بالا تر از بدن قرار دهید تا جریان خون بهبود یابد و به کاهش تورم و کبودی بعد از عمل کمک نماید. برای عطسه و سرفه دهان خود را باز نمایید و از اعمال فشار به بینی و مویرگ ها اجتناب نمایید. به علاوه تا حدود 2 ماه بعد از جراحی استفاده از عینک ممنوع است.

به خصوص در بینی های استخوانی لازم است این مورد را کاملا رعایت نمایید.  توضیحات کامل تر درخصوص مراقبت های بعد از جراحی بینی را در این مقاله بخوانید.

یکی از مهم ترین مراقبت هایی که بعد از جراحی بینی باید انجام دهید. مراقبت بینی از اعمال ضربه است. بعد از جراحی بینی آسیب پذیر می شود. اعمال فشار یا ضربه به بینی می تواند باعث تغییر شکل آن شود. بهتر است بعد از جراحی بینی از قرار گرفتن در موقعیت هایی که بینی را در معرض ضربه و آسیب قرار می دهد خود داری نمایید.

عوارض جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی مانند هر عمل دیگری دارای عوارض مشخصی است. البته جراحی بینی جراحی کم ریسکی است و عوارض زیادی ندارد. عوارض کوتاه مدت جراحی بینی همچون درد، تورم و کبودی بعد از مدتی بهوبد میابد و از بین می رود.

در ویدئو مقابل می توانید صحبت های دکتر خوش سیرت را درباره نیم رخ ایده آل در جراحی بینی مشاهده نمایید.

همانطور که گفته شد می توانید با برخی اقدامات میزان تورم و کبودی را کاهش دهید . همچنین مسکن های تجویز شده از سوی پزشک را برای کنترل درد استفاده نمایید. در ادامه مقاله جراحی بینی شکسته را بخوانید.

همچنین برخی عوارض دیگر جراحی بینی می تواند شامل عفونت ، خونریزی و حساسیت به مواد بیهوشی باشد. با دقت در انتخاب جراح مناسب می توانید از برخی از این مشکلات پس از جراحی پیشگیری نمایید. همچنین انجام صحیح مراقبت های پس از جراحی می تواند در کاهش عوارض پس از جراحی و نتیجه بهتر عمل موثر باشد.

بعد از جراحی بینی استخوانی ممکن است هنوز بخشی از قوز روی بینی همچنان باقی مانده باشد. این حالت ممکن است به علت عدم تراش استخوان به قدر کافی باشد. بعد از جراحی نیز شکستگی بینی یا ضربه می تواند باعث ایجاد قوز روی بینی شود. در این حالت نیاز به جراحی مجدد یا جراحی ترمیمی بینی است.

در انتها می توانید سوالات خود را از دکتر شاهرخ خوش سیرت متخصص گوش و حلق و بینی (فلوشیپ جراحی بینی و سینوس – پلاستیک صورت) در بخش نظرات سایت بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط