عمل بینی یکی از شایع ترین عمل های زیبایی به شمار می رود که با دو هدف زیبایی و درمانی انجام می شود. همان طور که می دانید، یکی از متداول ترین اقدامات پس از انجام عمل بینی، چسب زدن است که از سوی پزشک انجام می شود. اما فواید چسب زدن بینی بعد از جراحی چیست؟ مدت زمان برای چسب زدن بینی بعد از عمل چقدر طول می کشد؟ آیا عوارض زیاد چسب زدن بینی را می دانید؟ آیا چسب زدن به بینی تاثیری بر روی ظاهر بینی دارد؟ به منظور آشنایی با اهمیت و ضرورت چسب زدن بینی بعد از عمل تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
چسب زدن به بینی بعد از جراحی رینوپلاستی
چسب زدن به بینی پس از عمل رینوپلاستی با دو هدف کنترل و کاهش تورم در بینی انجام می شود. همان طور که می دانید تورم بعد از عمل بینی، یکی از عارضه های طبیعی است که با چسب زدن و مصرف دارو کنترل می شود. بدین منظور به کمک نوار چسب، سطح بیرونی بینی پوشیده شده تا از باز شدن پوست و بافت نرم بینی جلوگیری گردد. علاوه بر این، ساختار غضروف بینی در طی عمل دستخوش تغییر شده و هر نوع ضربه یا فشار می تواند بر ظاهر آن اثر بگذارد. به همین علت چسب زدن بر روی بینی اجازه می دهد تا با این شکل جدید سازگار شده و همچنین از ایجاد زخم در بینی جلوگیری شود.
فواید چسب زدن بینی بعد از عمل چیست؟
به طور کلی، چسب زدن بعد از جراحی بینی با دو هدف انجام می شود و مهمترین آن عبارتند از:
1- کاهش تورم بینی
همان طور که اشاره شد، تورم بعد از عمل بینی از شایع ترین عارضه های جراحی بینی به شمار می رود که با توجه به نوع بینی متفاوت است. یکی از اقدامات اولیه برای کاهش این تورم چسب زدن بینی است که می تواند تاثیر بسزایی در کاهش تورم داشته باشد.
2- جلوگیری از آسیب به بینی
از دیگر فواید چسب زدن به بینی می توان به جلوگیری از آسیب ها و صدمات احتمالی به بینی می شود. همچنین، چسب بینی اجازه می دهد که بهبود سریعتر انجام شده و به جلوگیری از تشکیل بافت زخم در بینی کمک کند.
مراحل چسب زدن بعد از عمل بینی
اگرچه چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی توسط پزشک انجام می شود، اما پس از آن این کار به بیمار آموزش داده می شود تا اقدام به تعویض آن کند. اکثر جراحان و پزشکان، چسب بینی را در نواحی نوک بینی، کلوملا (تیغه جداکننده سوراخ های بینی) و بخش فوقانی بینی با کمی فشار بر روی کناره ها انجام می دهند.
- مرحله اول: در ابتدا باید بینی خود را به آرامی تمیز کرده و با الکل سطح بینی را ضدعفونی کنید و پس از خشک شدن شروع به چسب زدن کنید. توجه داشته باشید که عرض چسب بینی باید یک تا یک و نیم سانتی متری باشد.
- مرحله دوم: در این مرحله سه تکه چسب 6 تا 8 سانتی متری را بر روی بینی قرار دهید. سپس دو تکه چسب 10 تا 12 سانتی متری را به شکل U از بالا تا ناحیه تحتانی و زیر بینی قرار دهید.
- مرحله سوم: در مرحله پایانی به منظور ثابت کردن چسب ها، چند تکه چسب را روی بخش فوقانی بینی بچسبانید.
توجه داشته باشید که چسب زدن به بینی باید با دقت انجام شده و فشار ایجاد شده بر روی بینی یکنواخت باشد، بنابراین بهتر است از جراح یا پزشک جهت تعویض چسب بینی خود کمک گرفته یا آموزش های لازم را دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: استحمام بعد از عمل بینی
بهترین زمان تعویض چسب بینی
همانطور که اشاره شد، تعویض چسب بینی تا دو هفته ابتدایی به عهده جراح خواهد بود. پس از این مدت، جراح نحوه چسب زدن بینی را به فرد آموزش داده تا در صورت نیاز آن را انجام دهد. تعداد دفعات تعویض چسب بینی به نوع پوست و محیطی که بیمار قرار دارد، بستگی دارد. در پوست های خشک، تعویض چسب هر سه روز یک بار انجام می شود، در حالی که در پوست های معمولی یک روز در میان و پوست های چرب هر روز یک بار توصیه می شود.
جالب است بدانید که که بیشتر تورم در هنگام عصر رخ می دهد، بنابراین چسب زدن از تورم بینی در صبح جلوگیری می کند. برداشتن چسب بعد از یک ماه برای ساعت های کوتاه مشکلی ایجاد نمی کند، با این حال از بازکردن چسب بینی در هنگام خواب خودداری کنید. توجه داشته باشید به هنگام تعویض چسب بینی از هرگونه فشار اجتناب کرده و قبل از چسب زدن سطح بینی را تمیز و خشک کنید.
مدت زمان چسب زدن بینی بعد از عمل
چسب زدن بینی پس از برداشتن اسپلینت بینی بعد از یک هفته جراحی صورت گرفته و حداقل یک ماه و حداکثر سه ماه چسب زدن به بینی در نظر گرفته می شود. با این حال مدت زمان توصیه شده برای چسب زدن بینی بعد از عمل با توجه به تشخیص پزشک و نوع بینی بیمار متفاوت است. اگرچه برخی از پزشکان بر این باورند که مدت زمان چسب زدن بینی های گوشتی بیشتر از استخوانی است، اما برخی از پزشکان تفاوتی در مدت زمان چسب زدن انواع بینی ها در نظر نمی گیرند. در نهایت توصیه می شود برای برداشتن چسب بینی به جراح بینی خود مراجعه کنید.
عوارض زیاد چسب زدن بینی
بسیاری از افراد باتوجه به توصیه پزشک از برداشتن چسب بینی اجتناب کرده و مدت طولانی آن را بر روی بینی خود نگاه می دارند. اما بهتر است بدانید که طولانی شدن مدت زمان چسب بینی می تواند سبب بروز مشکلاتی از جمله حساسیت و حتی الهتاب در بینی شود. البته برخی از افراد از همان ابتدای چسب زدن دچار این حساسیت های پوستی می شوند که معمولا پزشک چسب های ضد حساسیت را توصیه می کند. اما در سایر افراد چسب زدن بیش از حد و طولانی مدت بعد از عمل باعث واکنش های پوستی مانند آکنه، سوزش، خارش و قرمزی می شود.
کلام آخر
همانطور که می دانید دو فاکتور انتخاب بهترین جراح بینی و مراقبت های بعد از عمل، تاثیر بسزایی در افزایش رضایت از نتیجه جراحی زیبایی بینی دارد. چسب زدن بینی بعد از عمل یکی از اقدامات ضروری است که به منظور کاهش تورم و جلوگیری از آسیب به بینی انجام می شود. چسب زدن تا دو هفته پس از عمل توسط جراح انجام می شود و پس از آن به بیمار آموزش داده خواهد شد. اگرچه چسب زدن بینی کار دشواری نیست، رعایت فشار یکنواخت به هنگام چسب زدن از مهمترین نکات آن به شمار می رود. در نهایت توصیه می شود برای برداشتن چسب بینی با جراح خود مشورت کرده و از استفاده طولانی مدت چسب روی بینی خودداری کنید.