کیفیت و ضخامت پوست بینی یکی از مهمترین عوامل در تعیین کننده در نتیجه نهایی جراحی بینی محسوب می شود. همچنین نوع پوست در انتخاب روش جراحی نقش دارد و نتیجه جراحی در افراد با ضخامت های مختلف پوست، متفاوت است. نتیجه عمل بینی گوشتی با پوست ضخیم چگونه است؟ عمل بینی با پوست نازک چه مزایا و معایبی دارد؟ به منظور آشنایی با تاثیر ضخامت پوست بینی و تاثیر آن بر عمل جراحی بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ضرورت تعیین ضخامت پوست بینی
نوع پوست بینی بیمار یکی از عواملی است که بر نتیجه جراحی بینی تأثیر می گذارد. به طور خلاصه، ضخامت پوست بینی ممکن است چیزی را که پزشک می تواند از طریق جراحی به دست آورد محدود کرده و یا دست جراح را برای اعمال تغییرات بیشتر باز بگذارد. ضخیم یا نازک بودن پوست روی بینی نیز جراحی زیبایی بینی را شکل می دهد. اگرچه بینی با پوست نازک اجازه می دهد تا اصلاح دقیق انجام شود، اما افراد با پوست های نازک بینی یشتر در معرض خطر عدم تقارن های ظریف هستند، زیرا پوست فقط یک پوشش نازک بر روی ساختار زیرین ایجاد می کند.
از طرف دیگر، بیمارانی که پوست ضخیم دارند، دارای یک پوشش ضخیم بر روی ساختار زیرین بینی هستند. اگرچه ضخامت بالا، عدم تقارن و مشکلات ظریف ظاهری را مانند بینی با پوست نازک نمایان نمی کنند، اما اصلاحات در بینی های پوست ضخیم عمدتا دشوارتر از بینی های پوست نازک است. پوست بینی چه نازک باشد چه ضخیم، پس از جراحی بینی منقبض می شود تا با شکل زیرین آن مطابقت پیدا کرده و تورم از بین می رود. در حالی که این امر باعث کوچکتر شدن بینی بعد از جراحی می شود، اما می تواند منجر به بروز ناهنجاری های نامطلوب شود. لذا تعیین ضخامت پوست بینی برای دستیابی به نتیجه مطلوب از عمل اهمیت دارد.
چه چیزی باعث نازک یا ضخیم شدن پوست بینی می شود؟
پوست بینی با پوست سایر اجزای صورت بسیار متفاوت است. در حقیقت پوست بینی ضخیمتر است و کلاژن بیشتری دارد. با این حال، برخی از عوامل بر ضخامت آن تأثیر مثبت یا منفی می گذارند که به شرح زیر است:
ژنتیک
ژنتیک عامل اصلی ضخیم یا نازک بودن پوست بینی شماست. برخی از افراد با پوست ضخیم تری در بینی خود نسبت به دیگران متولد می شوند. این به دلیل ترکیب طبیعی فیبرهای کلاژن و الاستین آنها است. اگر سابقه خانوادگی پوست ضخیم روی بینی دارید، احتمال زیادی وجود دارد که آن را به ارث ببرید.
نور خورشید
آسیب خورشید می تواند باعث نازک شدن پوست بینی شود. اشعه ماوراء بنفش می تواند کلاژن و الاستین را در پوست تجزیه کرده و منجر به از دست دادن استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست شود. در نتیجه این مسئله می تواند باعث نازک شدن پوست روی بینی شده و در برابر چین و چروک و سایر علائم پیری مستعدتر شود.
زخم یا آکنه
جای زخم ناشی از آکنه یا آسیب های دیگر نیز می تواند باعث نازک شدن پوست روی بینی شما شود. هنگامی که صدمات رخ می دهد، بدن به عنوان بخشی از فرآیند بهبود، کلاژن تولید می کند. اگر این تولید کلاژن بیش از حد باشد، می تواند منجر به زخم شود. اسکارها سپس جایگزین بافت سالم روی بینی شده و باعث نازک شدن آن می شوند.
افزایش سن
با افزایش سن، پوست شما به طور طبیعی به دلیل عواملی مانند آسیب نور خورشید، زخم و از دست دادن کلاژن، استحکام و قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. در نتیجه برخی از قسمت های صورت شما، از جمله بینی، شروع به افتادگی یا چین و چروک به نظر می رسد. مهم است که توجه داشته باشید که افتادگی پوست در ناحیه اطراف بینی (از جمله پیشانی) نیز طبیعی است.
انواع پوست بینی
اهمیت ارزیابی نوع پوست بینی در معاینه فیزیکی بیمار اغلب جزء کلیدی است که قبل از جراحی بینی نادیده گرفته می شود. اما بهتر است بدانید که ارزیابی نوع پوست در تمام انواع جراحی بینی ضروری است. اساساً ضخامت پوست در بینی از خیلی نازک تا خیلی ضخیم متغیر است. البته نژاد و قومیت افراد در نوع بینی و ضخامت پوست آن موثر است و ضخامت پوست و سایر ویژگی های بینی توسط ساختار ژنتیکی ما تعیین می شود. برای مثال اکثر ایرانیان در دسته پوست های بینی با ضخامت متوسط به بالا قرار می گیرند.
تاثیر ضخامت پوست در جراحی بینی
ضخامت پوست بینی از عوامل اثرگذار در عمل بینی به شمار می رود، زیرا نوع پوست در نوع جراحی و تغییرات ایجاد شده موثر است. در حقیقت شناسایی نوع پوست امکان عوارض جانبی احتمالی و تغییر فرم بینی کاهش می دهد و نتیجه عمل مطلوب خواهد بود.
عمل بینی با پوست نازک
معمولا پوست نزک یکی از مشخصه های اصلی بینی های استخوانی به شمار می رود، با این حال ضخامت پوست بینی در افراد مختلف متفاوت است. در جراحی بینی با پوست نازک، محل جراحی به سرعت بهبود پیدا می کند. همچنین، تورم ناشی از جراحی نیز در مقایسه با پوست های ضخیم سریع تر برطرف می شود. اگرچه عمل بینی استخوانی با پوست نازک به مراتب راحت تر از عمل بینی گوشتی با پوست ضخیم است، اما پوشش بسیار کم پوست نازک بر روی ساختار استخوانی می تواند هر نوع نقص در ظاهر بینی را به طور کامل نمایان کند.
عمل بینی با پوست ضخیم
بر خلاف پوست نازک بینی، بیمارانی که پوست ضخیم دارند می توانند هرگونه اصلاح احتمالی در بینی را پوشش داده و نواقص ظریف غیر قابل مشاهده است. اگرچه این ویژگی وعی مزیت به شمار می رود ، اما در عین حال یکی چالش برانگیزترین موانع عمل زیبایی بینی محسوب می شود. در واقع قدرت پوشانندگی پوست های ضخیم بینی باعث می شود که تغییرات در ساختار بینی به خوبی نمایان نشود. از طرفی پوست های ضخیم اغلب در بینی های گوشتی دیده می شود که از ساختار غضروفی ضعیفی برخوردار هستند. بنابراین، میزان اصلاحات در بینی گوشتی و پوست ضخیم بینی به مراتب کمتر از بینی های استخوانی با پوست نازک است.
کلام آخر
ضخامت پوست بین شما می تواند نه تنها بر نتیجه جراحی بینی، بلکه بر روی روش عمل نیز تأثیر بگذارد. در نظر گرفتن ضخامت پوست بینی به جراح کمک می کند تا بدون افزایش خطر عوارض، میزان تغییرات و اصلاحات بینی را به همراه تکنیک عمل تعیین کند. اگر چه عمل بینی در پوست های مختلف، چالش های خاص خود را دارد، اما یک جراح خوب بینی می تواند نتیجه ای طبیعی بدون مشکلات تنفسی ایجاد کنند. به همین علت توصیه می شود به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید تا میزان عوارض جانبی به حداقل برسد.