حمام بعد از جراحی بینی

استحمام بعد از عمل بینی

جراحی بینی یکی از جراحی‌هایی می‌باشد که مراقبت‌های پس از جراحی جزء نکات کلیدی در کسب نتایج موفقیت آمیز این جراحی می‌باشد. به دلیل تغییرات اساسی که در اسکلت زیرین بینی (غضروف، استخوان و بافت‌های داخلی) انجام شده است گاهی اوقات ضربه یا فشارهای اندک به بینی طی روزهای اول می‌تواند منجر به خونریزی، افزایش تورم و کبودی، کج شدن بینی و یا مشکلات ساختاری و عملکردی دیگری شود. در ادامه توصیه‌هایی جهت استحمام پس از جراحی بینی ارائه خواهد شد.

زمان مناسب برای شستن مو پس از جراحی بینی

پس از جراحی بینی یک آتل پلاستیکی یا فلزی به مدت 5 تا 10 روز روی بینی شما قرار خواهد گرفت، این آتل باید توسط پزشک یا پرستار پس از طی مدت زمان مناسب برداشته شود، به هیچ وجه خودتام اقدام به خارج ساختن این آتل نکنید زیرا ممکن است به بخیه‌ها و ساختار اسکلتی زیرین فشار وارد نمائید و اگر به صورت اتفاقی اتل خارج شده بلافاصله به اورژانس مراجعه نمائید.

بنابراین تا روز برداشتن آتل نباید موهای خود را خیس کنید و بشورید زیرا هرچقدر هم که احتیاط داشته باشید ممکن است پانسمان یا آتل بینی خیس شود. با اینکه یک هفته نشستن موها برای بسیاری از افراد خصوصاً خانم‌هایی که موهای بلند دارند بسیار سخت می‌باشد اما رعایت این نکته جهت دستیابی به نتایج مطلوب پس از جراحی بینی یکی از نکات ضروری و مهم می‌باشد.

پیش از حضور در مطب برای برداشتن آتل و پانسمان می‌توانید به حمام بروید و موهای خود را به آرامی بشویید، در این زمان اگر آتل شل شود یا اینکه خود به خود خارج شود جای نگرانی نیست اما در صورتیکه آتل خارج نشد به هیچ وجه خودتان آن را خارج نکنید بلکه چند ساعت صبر نمائید تا با حضور در کلینیک یا مطب، جراح آتل و پانسمان را خارج نماید، حمام رفتن پیش از ویزیت موجب می‌شود که اتل شل شده و خارج ساختن آن به سادگی انجام پذیرد.

اما اگر موهای چرب دارید و نشستن موها در این مدت برای شما سخت است، راه حل‌هایی برای این موضوع وجود دارد به عنوان مثال:

  • استفاده از شامپو خشک و یا پودر تالک می‌تواند به حفظ طراوت و تمییزی موهای شما به صورت کوتاه مدت کمک می‌نماید، شامپو خشک را می‌توانید به سادگی از داروخانه‌ها تهیه نمائيد.
  • می‌توانید به یک آرایشگاه مراجعه نمائيد تا به صورت حرفه‌ای موهای شما را بدون اینکه ذره ای صورتتان خیس شود بشویند و سشوار بکشند، ماساژ سر در هنگام شستشو می‌تواند برای کاهش دردهای موضعی پس از جراحی بینی و احساس آرامش شما نیز مفید باشند.
  • همان روزی که می‌خواهید برای جراحی مراجعه نمائید حمام نمائید، موها و بدن خود را کامل بشوئيد، در این صورت حداقل تا 3 الی 4 روز به استحمام نیاز نخواهید داشت.
  • پیش از جراحی و در روزهای پس از آن موهای خود را ببافید، بافتن موها مانع از دست زدن مکرر به موها می‌شود و با کاهش دست زدن از چرب شدن سریع و زودهنگام آن‌ها پیشگیری می‌نمائید.

شستن بدن پس از جراحی بینی

تا زمان باز کردن آتل و پانسمان می‌توانید بدن خود را به گونه‌ای که سر و صورت شما به هیچ وجه خیس نشود بشورید اما دقت داشته باشید که دوش یا وان آب گرم برای استحمام پس از جراحی به هیچ وجه نباید استفاده شود زیر بخار آب و تعریق در حمام می تواند منجر به خیس شدن پانسمان و شل شدن آتل بینی شود.

مراقبت از پانسمان و گچ بینی

پس از هر عمل جراحی زیبایی نباید محل زخم خود را تا زمانی که پزشک به شما اجازه بدهد خیس کنید یا بشورید. افرادی که جراحی زیبایی بینی را انجام داده‌اند نیز از این قاعده مستثنی نیستند، به دلیل اینکه بینی در مرکز صورت واقع شده است هرگونه شستشوی صورت و مو طی چند هفته‌ی اول بسیار مشکل خواهد بود.

برای تمییز کردن صورت می‌توانید از دستمال‌های مرطوب استفاده کنید، این دستمال ها چربی و هرگونه آلودگی را به راحتی از صورت شما پاک می‌نمایند بدون اینکه پانسمان و اتل ذره‌ای خیس شود.

استحمام پس از باز کردن آتل و پانسمان

پس از برداشتن آتل بینی (5 تا 10 روز بعد از جراحی) پزشک به شما اجازه می‌دهد که به روال پیش از جراحی استحمام کنید اما تا چند ماه باید مراقب باشید تا در هنگام شستن مو، صورت و حین استحمام هیچ گونه ضربه و فشاری به ناحیه بینی وارد نکنید.

پس از اکثر جراحی‌های بینی توصیه می‌شود تا چند ماه جهت حفاظت و فرم دهی پوست بینی از چسب استفاده شود، بنابراین پس از هربار استحمام صورت خود را به طور کامل خشک نمائید و سپس چسب‌های بینی را بچسبانید، این چسب‌ها تا زمان استحمام بعدی بهتر است روی صورت شما باقی بماند، در حمام و زیر دوش بدون اینکه کمترین فشاری به بینی وارد کنید با آب و صابون چسب‌ها را به آرامی بردارید و صورت خود را بدون کمترین فشار بشویید و پس از استحمام دوباره چسب بزنید.

استخر و ورزش‌های آبی پس از جراحی بینی

با توجه به نکاتی که در مورد استحمام پس از جراحی بینی اشاره شد، لازم است این نکته را هم بدانید که جهت حضور در استخر، شنا کردن یا هر نوع ورزش و تفریح که با آب همراه است (من جمله: استخر، سونا، دریاچه و یا دریا) باید حداقل 6 تا 8 هفته صبر نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط