تنگی نفس بعد از رینوپلاستی

تنگی نفس بعد از عمل بینی

بی گمان یکی از دلایلی که افراد به انجام جراحی بینی تمایلی ندارند، ترس از عوارض جانبی مانند تنگی نفس بعد از عمل بینی است. حتما شنیده اید که بسیاری از افراد بعد از عمل بینی دچار مشکلات تنفسی می شوند و عنوان می کنند که احساس ناخوشایندی بعد از عمل بینی دارند. لازم به ذکر است که انجام هر عمل زیبایی در کنار مزایایی که دارد، عوارضی نیز به همراه خواهد داشت. اما سوال اینجاست که آیا مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی طبیعی است؟ علت تنگی نفس بعد از عمل بینی چیست؟ چگونه این عارضه از بین می رود؟ به منظور آشنایی با مشکلات تنفسی و تنگی نفس بعد از جراحی بینی تا انتهای این مقاله همراه باشید.

تنگی نفس بعد از عمل بینی

یکی از شایع ترین نگرانی های افراد برای جراحی بینی، بروز تنگی نفس بعد از عمل بینی است. در طول جراحی حفره های بینی تنگ شده و فرد به مشکلات تنفسی دچار می شود. در این حالت فرد امکان تنفس از راه بینی را نداشته و باید از راه دهان نفس بکشد. در نهایت دهان خشک شده و این خشکی دهان به خشکی گلو در خواب منجر می شود. از دیگر عوارض جراحی بینی خروپف در خواب و کاهش حس بویایی است.

اگر در زمان جراحی، مواردی از جمله اصلاح شاخک ها و توربین، رفع ضایعه ها و پولیپ بینی به دقت رعایت شود، باید اطمینان خاطر داشت که حتی در صورت کوچک شدن بینی با هیچ مشکل تنفسی مواجه نمی شوید. بیشتر مراجعه کنندگان اعتقاد دارند که پس از عمل بینی، با مشکلات تنفسی زیادی مواجه می شوند و در مقابل افرادی هستند که تصور می کنند عمل بینی مشکلات تنفسی آن ها را بهبود می بخشد.

 شایان ذکر است در صورتی که مشکل تنفس مربوط به دریچه های داخلی یا انحراف تیغه میانی باشد، امکان برطرف شدن آن حین عمل جراحی وجود دارد. در بسیاری موارد گرفتگی و خشکی بینی پس از جراحی می تواند منجر به بروز تنگی نفس بعد از عمل بینی شود. البته این قبیل گرفتگی ها می توانند طولانی یا گذرا باشند و معمولا علت گرفتگی های گذرا تورم داخلی پس از عمل است که بخشی از این ورم طی هفته های اول به میزان زیادی کاهش می یابد. اما از بین رفتن کامل ورم های داخلی و بیرونی، مدت ها زمان می برد.

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

رایج ترین مشکلات تنفسی پس از جراحی بینی

در بسیاری از موارد، بیمار پس از جراحی بینی، با مشکلات تنفسی زیادی مواجه می شود. اما جای نگرانی وجود نداشته و اکثر اوقات این مشکلات پس از مدتی برطرف می شوند. در ادامه به برخی از مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی اشاره خواهیم کرد.

1- سوت کشیدن بینی بعد از عمل

در ارتباط با این عارضه چندان جای نگرانی وجود ندارد اما می تواند موجب صدای سوت هنگام دم و بازدم بیمار شود. یکی از مهم ترین دلایل بروز این مشکل، کوچک شدن بیش از حد سوراخ های بینی حین جراحی می باشد. در حقیقت هوا هنگام عبور از مسیر تنفسی باریک و تنگ صدای سوت مانندی ایجاد می کند. حساسیت و آلرژی، التهاب ریه ها یا سینوس ها و پولیپ بینی از جمله دلایل ایجاد صدای سوت هنگام تنفس بعد از عمل جراحی می باشد.

2- گرفتگی بینی

یکی دیگر از مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی، گرفتگی بینی است که تا حدودی برای بیمار ترسناک به نظر می رسد. در حقیقت بینی پس از جراحی دچار ورم شده و این ورم علاوه بر نواحی داخلی بینی، ناحیه خارجی آن را نیز در بر می گیرد. ورم داخل بینی، حجم فضای طبیعی آن را برای تنفس کم کرده و در نهایت مسدود شدن مجرای تنفسی به گرفتگی بینی منجر می شود. لازم به ذکر است که اگر عمل بینی توسط جراحی ماهر انجام شود، در صورت بروز چنین حالتی ظرف یک ماه بهبودی حاصل می شود.

3- تنگی نفس بعد از عمل بینی

در بیشتر افرادی که عمل بینی انجام داده اند، تنگی نفس موقتی بوده و ظرف 2 الی 3 هفته برطرف خواهد شد. التهاب ناحیه مخاطی بینی، لخته های خونی داخل بینی و ورم بافت ها منجر به تنگی نفس در بیمار می شود. البته در صورتی که این مشکل توسط جراحی غیر حرفه ای انجام شده باشد، برطرف کردن آن به جراحی ترمیم بینی نیازمند است.

دلایل تنگی نفس بعد از عمل بینی

مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس بعد از عمل بینی پس از کاهش تورم پس از چند هفته بهبود می یابد. اما در برخی موارد تنگی نفس می تواند عارضه جدی و طولانی مدتی باشد که در این صورت طبیعی نخواهد بود. از مهمترین دلایل تنگی نفس بعد از عمل بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کوچک شدن بیش از اندازه بینی

2. چسبندگی داخلی بینی

3. تورم در مخاط بینی: در حقیقت عواملی از جمله آلرژی حاد یا سینوزیت مزمن موجب تورم در مخاط بینی می شود که در نهایت به انسداد در بینی منجر می شود.

4. به وجود آمدن برش های زیاد و نزدیک به هم در داخل بینی به وسیله جراح، موجب چسبندگی زخم ها شده و در نتیجه انسداد بینی را به همراه خواهد داشت.

5. عدم ترمیم انسداد های مکانیکی در طول جراحی بینی: افرادی که به انسداد بینی قبل از عمل دچار هستند، در صورتی که این جراحی به انسداد منجر شود، در طولانی مدت موجب بروز مشکلات تنفسی خواهد شد.

درمان تنگی نفس بعد از عمل بینی

افرادی که جراحی بینی را به منظور کوچک کردن بیش از حد انجام داده باشند، بیشتر از سایرین درگیر تنگی نفس بعد از عمل بینی خواهند شد و بهبودی آن ها مدت بیشتری طول می کشد. پزشک معمولا در این شرایط به منظور باز کردن مجاری تنفسی سرم شستشو را تجویز می کند. در صورتی که این مشکلات چند ماه طول بکشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

ممکن است مشکلات تنفسی به دلیل انحراف بینی یا عدم جراحی درست بینی باشد که در این مواقع نیاز به جراحی ترمیم بینی است. در این جراحی حداقل سن فرد 18 سال است. پزشک معمولا پیش از جراحی داخل بینی و مشکلات آن را بررسی می کند. هم چنین اگر از طریق معاینه تشخیص درستی صورت نگیرد، پزشک عکس های قبل و بعد از جراحی بینی را از فرد می خواهد. برخی بیماران علاوه بر این موارد به مشاوره و توموگرافی کامپیوتری نیاز دارند.

کلام آخر

به طور معمول افراد بعد از عمل بینی با عوارضی روبرو می شوند که با انجام اقداماتی می توانند آن را بهبود ببخشند. یکی از شایع ترین عوارض این جراحی، تنگی نفس بعد از عمل بینی است که به طور طبیعی پس از کاهش تورم و گرفتگی بینی برطرف می شود. در مواردی که بیمار به درمان دارویی پاسخ ندهد، جراحی ترمیمی بینی انجام خواهد شد. در نهایت توصیه می شود به منظور کاهش عوارض جانبی جراحی بینی از جمله مشکلات تنفسی به بهترین جراح بینی دکتر شاهرخ خوش سیرت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط