بوی بد بینی

از علت تا درمان بوی بد بینی بعد از عمل

عمل بینی یکی از جراحی های متداول در سراسر جهان است که نسبت به گذشته محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. تورم، کبودی و خونریزی خفیف از اثرات موقت عمل بینی به شمار می رود که با گذشت زمان از بین می رود. اما گاهی شاهد عوارضی مانند بوی بد بینی بعد از عمل هستیم که در اغلب افراد شایع نیست. حال سوال اینجاست که علت بوی بد بینی بعد از عمل رینوپلاستی چیست؟ آیا بوی بد بینی نشان از عفونت بعد از عمل بینی است؟ چگونه بوی بد بینی را درمان کنیم؟ به منظور آشنایی بیشتر با علل و درمان بوی بد بینی بعد از عمل بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آیا بوی بد بینی بعد از جراحی شایع است؟

عمل بینی مانند هر عمل جراحی دیگری با عوارض و اثرات کوتاه مدتی همراه است که پس از طی شدن دوره نقاهت برطرف می شود. همان طور که اشاره شد، تورم، کبودی و خونریزی بعد از عمل بینی از عوارض موقت و کوتاه مدتی است که به واسطه تغییرات گسترده در ساختار بینی رخ می دهد. بوی بد بینی و حتی دهان نیز از عوارض عمل بینی به شمار می رود که در همه افراد یکسان نیست. ممکن است برخی افراد بعد از عمل بینی این مشکل را تجربه کنند و گاهی بیمار هیچ بوی بدی در دهان و بینی خود احساس نکند. اگرچه بوی بد برای دو هفته اول بعد از عمل بینی طبیعی است، اما در طولانی مدت می تواند نشان از عفونت بینی باشد.

بوی بد بینی بعد از جراحی بینی

علت بوی بد بینی بعد از جراحی بینی چیست؟

احساس بوی عفونت و استشمام بوی بد در بینی به طور معمول در دو هفته اول بعد از عمل بینی طبیعی است و مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند. از مهمترین دلایلی که باعث بروز این عارضه می شود می توان به وجود لخته خون و افزایش ترشحات مخاط بینی اشاره کرد که معمولا با شستشو داخل بینی از بین می رود. اما اگر بوی بد همچنان برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، می تواند نشانه عفونت در بینی باشد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

دلایل بوی بد بینی به مدت طولانی چیست؟

همانطور که اشاره شد، وجود لخته خون و ترشحات بینی در هفته های اول می تواند باعث ایجاد بوی بد در بینی شود. این مشکل معمولا با شستشو منظم بینی و رعایت مراقبت های بعد از عمل بهبود پیدا می کند و نگران کننده نیست. اما اگر این عارضه برای مدت طولانی ادامه یابد می تواند از نشان دهنده عفونت در بینی باشد.

1- باقی ماندن بخیه در داخل بینی

یکی از دلایل شایع عفونت و بوی بد در داخل بینی بعد از عمل، باقی ماندن بخیه ها در داخل بینی است. عفونت ها می توانند از طریق فضای داخل بینی و زیر پوست وارد شده و در قسمتی که بخیه باقی مانده است، تجمع و تکثیر شوند. البته لازم به ذکر است که در حال حاضر اکثر بخیه ها جذبی بوده و به مرور زمان جذب می شوند، اما ممکن است بخیه های غیر جذبی در بینی باقی مانده و سبب بروز عفونت و بوی بد شود. خوشبختانه این مشکل با مصرف آنتی بیوتیک و شستشو منظم داخل بینی از بین رفته و با تقویت سیستم ایمنی بدن بهبود می یابد.

بیشتر بخوانید: درد بعد از عمل بینی

2- باقی ماندن جسم خارجی در بینی

بدون شک باقی ماند هر جسم خارجی در بدن می تواند سبب بروز عفونت و بوی بد شود. اگرچه وجود جسم خارجی مانند تامپون یا گچ داخلی بینی (اسپلینت بینی) بسیار نادر است، اما وجود آن ها می تواند از دلایل بوی بد بینی و دهان بعد از عمل بینی شود. معمولا باقی ماندن تامپون یا گچ داخلی بینی در افرادی مشاهده می شود که به مراجعه های دوره ای و منظم به پزشک بعد از عمل بینی توجه نکرده و برای برداشتن آن ها دیر اقدام می کنند. به همین علت توصیه می شود که بین 3 تا 7 روز بعد از عمل برای معاینه و برداشتن تامپون یا گچ داخلی بینی مراجعه کنید.

3- نفوذ عفونت به داخل بینی

از دیگر دلایلی که به ندرت رخ می دهد، نفوذ عفونت های خارجی به داخل بینی است که باعث بوی بد می شود. عفونت ها ممکن است در از طریق مخاط بینى به زیر پوست باز یا زخم بینى نفوذ کرده و سبب عفونت داخلی بینی شود. همچنین، عفونت سینوس ها بعد از جراحى و عفونت ساختمان هاى داخل بینى از دلایل بسیار نادر شیوع عفونت در داخل بینی به شمار می روند. توجه داشته باشید که رعایت بهداشت و مراقبت های بعد از عمل بینی نفوذ عفونت های سطحی به داخل بینی را به حداقل می رساند. خوشبختانه جاى هیچ نگرانى وجود ندارد و این عفونت ها قابل درمان هستند.

درمان بوی بد بینی بعد از عمل بینی

همان طور که در بالا اشاره شد، وجود لخته خون و ترشحات بعد از عمل می تواند باعث بوی بد بینی شود که با شستشو منظم داخل بینی از بین می رود. در صورتی که بوی بد بینی برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، توصیه می شود هر چه سریع تر به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

معمولا پزشک برای درمان بوی بد داخل بینی شست و شو مکرر بینی را توصیه می کند. همچنین، برای عفونتی که باعث بروز بوی بد شده است، آنتی بیوتیک تجویز می کند. توجه داشته باشید که مصرف منظم آنتی بیوتیک و شستشو منظم داخل بینی بهترین روش برای جلوگیری و درمان این مشکل است.

توصیه پایانی

بوی بد بینی بعد از عمل بینی، یکی از عوارض این جراحی به شمار می رود که در دو هفته اول با شستشو منظم داخل بینی برطرف می شود. اگرچه نفوذ عفونت های سطحی به داخل بینی بسیار نادر است، اما توصیه می شود برای جلوگیری از گسترش عفونت و ایجاد بوی بد در بینی بعد از عمل بینی، مراقبت های بعد از عمل بینی را جدی بگیرید. در پایان توصیه می شود برای جلوگیری از عوارض بعد از عمل بینی در انتخاب جراح بینی خوب دقت کرده و مراقبت های بعد از عمل بینی را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط