زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی

زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی

اگرچه شرایط سنی و محدودیت برای عمل بینی در افراد بالای سن رشد (بلوغ) وجود ندارد، اما برخی از افراد از جمله زنان باردار امکان انجام این جراحی را نخواهند داشت. اما از متداول ترین سوالاتی که بانوان در خصوص عمل بینی مطرح می کنند، این است که زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی چه هنگام است؟ آیا بارداری بعد از عمل بینی خطرناک است؟ آیا عمل بینی در دوران شیردهی مجاز است؟ به منظور آشنایی بیشتر با عمل بینی قبل و بعد از بارداری تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عمل بینی و بارداری

به طور کلی انجام هیچ گونه عمل جراحی در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا خطر آسیب رساندن به جنین وجود دارد. در واقع انجام بیهوشی عمومی و هر نوع جراحی در دوران بارداری مجاز نبوده و اکثر جراحان معتقدند که انجام جراحی زیبایی در دوران بارداری سلامت جنین را به خطر می اندازد. لذا، عمل بینی و هر نوع عمل دیگر باید به بعد از تولد نوزاد موکل شود، مگر آنکه هدف از عمل جراحی نجات جان مادر یا جنین باشد.

بارداری بعد از جراحی بینی

همان طور که در بالا اشاره شد، عمل بینی در دوران بارداری مجاز نیست. در صورتی که شما قصد بارداری بعد از جراحی بینی را دارید، شاید با این سوال مواجه شوید که آیا می توانم بلافاصله بعد از عمل بینی برای جراحی رینوپلاستی اقدام کنم؟ بدون شک پاسخ به این سوال منفی است و زنانی که عمل زیبایی بینی انجام داده اند نمی توانند بدون گذراندن دوره نقاهت و بهبودی اقدام به جراحی کنند. مشورت با جراح بینی و همچنین متخصص زنان برای اقدام به بارداری پس از عمل بینی بسیار اهمیت دارد.

بارداری بعد از جراحی بینی

زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی

برخی از جراحان ادعا می کنند که بارداری در بهبود بینی بعد از عمل اختلالی ایجاد نمی کند و فرد می تواند به محض پایان مصرف داروهای تجویز شده پس از جراحی بینی برای حاملگی اقدام کند. اما اکثر پزشکان بر این باورند که بارداری نباید روی نتیجه جراحی بینی تأثیر بگذارد، بنابراین بهتر است بعد از 6 ماه تا یک سال پس از عمل بینی برای حاملگی اقدام کنید.

توجه داشته باشید که زمان دقیق بارداری بعد از جراحی بینی به تشخیص جراح بینی و همچنین شرایط بیمار بستگی دارد، بنابراین هیچ زمان ثابت و مشخصی برای حاملگی بعد از عمل بینی وجود ندارد. درصورتی فرد شرایط بارداری خواهد داشت که بهبودی و نقاهت پس از عمل را گذرانده و بارداری تاثیری در نتیجه عمل نداشته باشد.

عوارض بارداری بر عمل بینی

بارداری هیچ اثر جدی بر عمل بینی شما که حداقل شش تا یک سال از آن گذشته است، نخواهد داشت. اما بارداری بلافاصله بعد از عمل بینی می تواند با عوارضی همراه باشد و حتی سلامت مادر و جنین را تهدید کند. همانطور که می دانید یکی از اثرات عمل بینی تورم، کبودی و دردهای خفیف است که با با داروهای ضد درد و ضد التهاب کنترل می شوند. همچنین، بیمار برای کاهش ابتلا به عفونت ناشی از جراحی باید داروهای آنتی بیوتیک مصرف کند. در نتیجه بارداری و مصرف داروهای پس از عمل بینی می تواند برای سلامت مادر و جنین مضر باشد.

علاوه بر خطرات مصرف دارو، بدن زنان در دوران حاملگی دچار تغییرات فیزیولوژیکی خواهد شد که مهمترین آن ها ورم بارداری است. بهتر است بدانید که یکی از عوارض جدی بعد از عمل بینی تورم و خونریزی بینی است. زمانی که تورم ناشی از عمل بینی به طور کامل بهبود نیافته و فرد باردار می شود، تورم ناشی از بارداری به طور همزمان می تواند سبب گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی در افراد شود. به همین علت توصیه می شود که تا پیش از تکمیل و گذراندن دوره درمان، اتمام داروها، التیام زخم ها و محکم شدن غضروف ها از بارداری اجتناب کنید.

عمل بینی در دوران شیردهی

عمل بینی در دوران شیردهی

یکی از سوالات متداول که از سوی بانوان مطرح می شود، این است که آیا عمل بینی در دوران شیردهی مجاز است؟ فرد می تواند چند ماه پس از زایمان جراحی زیبایی بینی انجام دهید. مشروط بر اینکه دوره نقاهت و بهبودی را گذرانده و از نظر فیزیکی و احساسی برای یک عمل انتخابی آماده باشد. اما اگر فرد دارای فرزند شیرخوار باشد این شرایط متفاوت خواهد بود.

اگرچه پس از عمل می توان شیردهی را انجام داد، اما در روزهای اول، اثرات داروی بیهوشی در بدن وجود داشته و ممکن است از طریق شیر به بدن نوزاد منتقل شود. به همین علت پزشکان توصیه می کنند از دادن شیر به مدت مدت دو الی سه روز خودداری کنید. لذا اگر فرزند شما تنها از شیر مادر تغذیه می کند، عمل بینی در دوران شیردهی مجاز نخواهد بود.

عوارض عمل بینی در دوران بارداری

داروهای بیهوشی می تواند خطرات جدی برای نوزاد ایجاد کند. البته امکان جایگزین کردن شیرخشک وجود دارد، در غیر این صورت عمل بینی را تا بعد سنین شیرخواری کودک به تعویق بیاندازید. از طرفی، مصرف دارو بعد از عمل بینی نقش بسزایی در نتیجه جراحی بینی خواهد داشت.

بسیاری از داروهای تجویز شده پس از عمل بینی بر روی شیر مادر تاثیر گذاشته و می تواند خطراتی را برای نوزاد ایجاد کند. تولد فرزند برای اولین بار تجربه ای بی نظیر است، اما همواره دشواری های خاص خود را دارد. شاید عاقلانه نباشد که استرس ناشی از بهبودی پس از جراحی زیبایی هم به آن اضافه شود.

کلام آخر

همانطور که در طول مقاله اشاره شد، هر نوع جراحی برای جنین و زنان در دوران بارداری خطراتی دارد. جراحان هیچ عملی را بر روی یک زن باردار انجام نمی دهند، مگر اینکه این عمل برای نجات جان مورد نیاز باشد. در نتیجه عمل بینی هم از این قاعده مستنثی نیست. در حالی که بارداری بعد از جراحی بینی و بارداری قبل از عمل بینی با رعایت شرایط خاص امکان پذیر است.

اگر قصد بارداری بعد از عمل بینی را دارید باید تا زمان بهبودی و از بین رفتن تورم بینی صبور باشید. اگر تمایل به جراحی بینی بعد از زایمان را دارید، بهتر است این عمل را در زمان شیردهی به تعویق بیاندازید. در نهایت توصیه می کنم برای کاهش عوارض احتمالی با یک جراح خوب بینی و همچنین مختصص زنان مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط